Fogyás főzelékkel

Szálka Fogyás főzelékkel dietetikus A zöldséges ételekről azt gondoljuk, hogy kalóriaszegények, de mi a helyzet vajon a főzelékekkel? Hogyan válasszunk és készítsünk főzeléket, ha fogyni szeretnénk? Tipikusan a magyar konyhára jellemzők fogyás főzelékkel főzelékek: krumpli- lencse- bab- borsó, paradicsomos káposzta- sóska- zöldbab vagy tökfőzelék — ezeket az ételeket otthonról vagy menzai élményekből mindannyian ismerjük.
Szerintem sokan vagyunk úgy, hogy miután végigettük a nemzetközi konyha különlegességeit visszavágyunk az otthoni vagy a gyermekkori ízek világához. Egyszerű tökfőzelék Mi is a főzelék?
FOGYÁS ÉHEZÉS NÉLKÜL - Fehérjeporral krémlevesek 5 perc alatt
Nincs egyszerű dolgunk, fogyás főzelékkel meg akarjuk határozni, hogy mi is az a főzelék. Az biztos, hogy összetevőit tekintve főképp növényi alkotórészeket tartalmaz, amiket különböző konyhatechnológiai eljárással feldolgozunk. A főzelékek amellett, hogy sokak számára hétköznapi ételek, tipikus példái annak, hogy egyszerű, friss alapanyagokból, hozzá passzoló zöld fűszerekből milyen sokféle ételt lehet varázsolni.
Ezek az ételek amilyen egyenízűek lehetnek a menzán, olyan karakteresek lehetnek otthon: mindenki másképp készíti, van ahol paprikával, van ahol paprika nélkül készítik a tökfőzeléket, egyik családban a zöldbabfőzelék kapros, a másikban fokhagymás vagy tárkonyos.
A magyaros főzelékeket a nemzetközi konyhák nem ismerik, ezekben inkább a párolt, főtt, grillezett, és a gazdagabb csőben sült zöldségekkel találkozhatunk.
Mi a helyzet fogyókúra esetén?
- Fogyókúra egyszerűen és gyorsan
- Tweet A legtöbb ember nem a fõzeléket választja, ha megéhezik.
- Gyomorkímélő étrend
- Fogyókúrás zöldségköret
- Mit tegyek hogy gyorsan fogyjak
- Hogyan lehet gyorsan fogyni hasból
- Megosztás a Facebookon Kinek ajánlott a főzelék diéta?
Fogyás főzelékkel szempontjából két tényezőt kell figyelembe vennünk a főzelékek esetén. Az egyik szempont, hogy alacsony vagy magas szénhidráttartalmú alapanyagból készítjük-e az ételt, a másik pedig a használni kívánt sűrítési mód.
Ezek alapján 4 főbb csoportba oszthatjuk a főzelékeket, lássuk, melyek ezek és mire kell figyelni az egyes típusokkal kapcsolatban! Könnyű zöldségek rántással sűrítve A szénhidrátszegény növényekből káposztafélék, leveles zöldségekrántással készíthető kimondottan alacsony kalóriatartalmú pl.
Kalórianövelő buktatói persze ezeknek a főzelékeknek is lehetnek, például, ha a paradicsomos fogyás főzelékkel cukor nélkül készítjük, akkor adagonként 40 kalóriával fogyasztunk kevesebbet. De ami még ennél is lényegesebb, megspórolunk 10 g, a vércukorszintünket ugrásszerűen megemelő, gyorsan felszívódó szénhidrátot.
Ezt elkerülendő, készítsük inkább energiát nem tartalmazó édesítőszerrel. A legtöbb káposztaféléből készült főzelékbe pl. Ezeknél az ételeknél ügyeljünk a burgonya mennyiségére — két fogyás főzelékkel méretű burgonyánál ne legyen több egy adagnyi ételben.