Fogyás gyógyszerrel

Ennek a fogyasztó tablettának van értelme: a többi teljesen felesleges - Fogyókúra | Femina

Diéta és Fitnesz Életmód Gyógyszerrel fogyni: itt az új csodaszer?

Ha tetszett ez a cikk, kövess minket a Facebookon is!

Amíg csak magunkat okolhatjuk a túlsúlyért, úgy a fogyást is saját magunk kitartó munkájának köszönhetjük. Pados Gyulával, a Szent Imre Kórház főorvosával, egyetemi docenssel, kandidátussal arról beszélgettünk, hogyan segíthet az orvostudomány és a gyógyszeripar a diétázóknak. Vannak, akik a zsírszegény, és vannak, akik a szénhidrátszegény diétát szorgalmazzák.

fogyás étrend változtatás

A zsír a szervezetben ugyanis szénhidrátból is keletkezhet, amikor a felszívódott glukóz a májban zsírsavakká alakul át. Ezt a folyamatot egy gén szabályozza a májban. Új, es eredmény, hogy kaliforniai kutatók azonosították azt a gént, amely a szénhidrátok zsírrá való átala¬kulásáért felelős.

Diéta és étrend

Ennek a génnek fogyókúrás tea vélemények kiiktatása egy új elhízás elleni gyógyszer célpontja lehet. A fiatal nők elsősorban alakjukért, szépségükért képesek áldozatot hozni, diétázni. Idősebbeknél pedig fontos motiváció lehet, ha az elhízásból eredő vérzsír, vérnyomás vagy vércukor okozta egészségügyi problémák mérséklődnek. Tudományos vizsgálatok alapján megígérhetjük, hogy 10 kg fogyással ezek csökkenthetők, sőt a megváltozott labor- és vérnyomás-értékekkel utólag igazolni is lehet.

XENICAL 120 mg kemény kapszula betegtájékoztatója

Motiváció lehet az is, hogy jóval könnyedebbé válik a mozgásunk, ha kg-ot leadunk. Olyan érzés, mintha egy bőröndtől szabadulnánk meg.

  1. Fogyás leggyorsabban
  2. Bodybuilding étrend
  3. Soha nem látott készítmény, ami elősegítheti a fogyást Origo

A gyógyszer nem helyettesíti a diétát, így elsősorban azok jönnek szóba, akik már diétával is elértek testsúlycsökkenést. Gyógyszerként a receptre felírható szerek, a telítettségérzést fokozó központi hatású szibutramin hatóanyagú, valamint a zsírok felszívódását, ezáltal a testsúly és a koleszterinszint csökkentését is elősegítő orlisztát jön szóba, illetve utóbbinak 60 mg-os, az USA-ban már sikeresen forgalmazott változata, amely áprilistól recept nélkül is kapható Magyarországon.

A gyógyszer csak kiegészítése a diétának és a fogyókúrázó erőfeszítéseit plusz súlycsökkenéssel jutalmazza. Az utóbb említett, recept nélkül kapható gyógyszer hatóanyaga az orlisztát, amely meggátolja az elfogyasztott zsírok egy részének a felszívódását, ezáltal a szervezet kevesebb kalóriához jut.

Energiatermeléshez automatikusan a már meglévő zsírtartalékokat használja fel, a szervezetben elraktározott zsír egy részének elégetése pedig a testsúly csökkenését eredményezi.

3 hónap alatt 10 kg fogyás

A gyógyszer működésének lényege, hogy meggátolja a táplálékkal elfogyasztott zsírok kb. A táplálékkal elfogyasztott fogyás gyógyszerrel az emésztőrendszerbe kerül, ott enzimek bontják le a zsírokat, hogy azok felszívódhassanak a szervezetbe. A gyógyszer hatóanyaga, az orlisztát, megakadályozza az enzimek egy részének a működését és ezáltal meggátolja a zsírok egy részének a lebontását és felszívódását.

Akár húsz százalékot is lefogytak

A fel nem szívódott zsír pedig természetes úton távozik a szervezetből. Ezért javasolt egy multivitamin mely A- D- E- és K vitamint tartalmaz szedése is. Fogyás gyógyszerrel sok zsiradék fogyasztása esetén laza vagy gyakoribb széklet és sürgős székelési inger jelentkezhet. Ezek persze a javasolt csökkentett kalóriatartalmú, zsírszegény étrend betartásával általában kezelhetők.

90 napos fogyókúra tapasztalatok

Fontos tényező, hogy ez a gyógyszer — egyes receptre kapható fogyókúrás gyógyszerekkel ellentétben — nem fejt ki hatást a szívre fogyás gyógyszerrel az agyra, mivel a bélrendszerben hat, és nincs összefüggésben pszichés problémákkal, például nem okoz depressziót. Ezek a nem bizonyított hatású készítmények csodákat ígérnek, vagyis azt, hogy pusztán szedésükkel eltűnnek a pluszkilók.

Műtéti megoldás

Ez persze nem ilyen egyszerű. A hőn áhított súly elérése fogyás gyógyszerrel annak megtartása igen nehéz és sokszor embert próbáló feladat, melyhez eltökéltség és kitartás szükséges. A gyógyszer segítség lehet a fogyni vágyónak, hosszú távon pedig az egészséges és fenntartható étrend és életmód kialakításához vezethet. De ne feledjük: a fogyásnak és a helyes testsúly megőrzésének az alapja fogyás gyógyszerrel olyan teljesen új életmód és szemlélet kialakítása, amely az egészséges étrenden és a rendszeres testmozgáson alapul.

Forrás: Diéta és Fitnesz.

Lehet, hogy érdekel