Fogyás kávéval

Fogyókúra? Lapos has? Elő a kávét! - jakabpanzio.hu

A kávézás története — a legendás ital, amit az arabok és a keresztények is a magukénak vallanak A kávé fogyokúrás hatásait vizsgáló kutatást ezúttal nem brit, hanem szingapúri tudósok végezték el, akik 24 héten keresztül figyelték a kávézás hatását, túlsúlyos ember esetében — írja a The Sun brit bulvárlap.

A kutatók arra kérték a csoport egyik felét, hogy a kísérlet ideje során naponta négy csésze, koffeintartalmú kávét igyanak. A kontrollcsoportnak ezzel szemben kávéízű, de koffeinmentes italt adtak.

fogyás kávéval

A vizsgálat végén a fogyás kávéval arra jutottak, hogy aki hat hónapon át napi négy csésze kávét fogyasztott, az körülbelül a testzsírja fogyás kávéval százalékától tudott megszabadulni, szemben azokkal, akik csak placebo italt kaptak.

Derrick Johnston Alperet szavait. A szakember szerint ez a súlycsökkenés nem életvitelbeli változások — vagyis több mozgás és kímélőbb étrend — következménye, hanem fogyókúra homeopátia szervezetünk, pontosabban az emésztőrendszerünk reakciója a koffeinre.

fogyás kávéval

A kávé aktív hatóanyaga ugyanis felpörgeti az emésztési folyamatokat, aminek eredményeként több kalóriát égetünk, ez eredményezi a testzsír csökkenését. Alperet hozzátette, hogy bár ezt a mennyiséget soknak találhatjuk, a napi négy csésze kávé fogyasztásának még nincsenek hosszú távú egészségügyi kockázatai, mivel ez még belül van az ajánlott mennyiségen.

fogyás kávéval

A szakember rámutatott, hogy az átlagos európaiak akár napi hét! Ez a kávézólánc jövőre már csak akkor szolgál ki, ha van saját bögréd A kísérletben részt nem vevő Connie Diekman, az amerikai Táplálkozástudományi és Dietetikai Akadémia korábbi elnöke azonban erről nincs meggyőződve.

fogyás kávéval

A koffein más módon is befolyásolja a szervezetünket, fogyás kávéval, remegést, felgyorsult szívverést és gyomorpanaszokat okozhat.

Alperet annyiban egyetértett ezzel, hogy a kávét egyáltalán nem fogyasztók számára nem szerencsés, ha egyből napi négy csészével indítanak, elmondása szerint óvatosan kell hozzászoktatni a szervezetet a koffeinhez.

Tweet Számtalan drasztikus és erõt próbáló diéta létezik, ilyen akávé-diéta is, ami hatalmas kitartást kíván a fogyni vágyóktól.

Hozzátette, a pontosabb, részletesebb adatok megszerzése érdekében további kutatásokra lehet szükség.

Lehet, hogy érdekel