Hay diéta. Hay diéta, avagy az emésztésserkentés

Fogyókúra: 1 hét alatt 3 kiló mínusz a Hay-diétával! - Blikk Rúzs

Túlsúly hay diéta Elválasztó diéta William Howard Hay az as években kifejlesztett egy speciális diétát, mely az élelmiszerek típusának különválasztásán alapul.

Tropical Panama Agarra la Dieta (90s)

A diéta alapja, hogy szervezetünket megszabadítsuk a felesleges megterhelésektől. Ennek alapján nagyon sok gyomorpanasszal küszködő, valamint emésztési problémákkal küzdő ember gyógyulásáról számoltak be, melynek alapja a túlsavasodás volt, ezt akadályozza meg, és fordítja meg a folyamatot, az hay diéta diéta. Egy időben testkontroll néven is ismeretes volt a módszer, mely nagyon sok embernek életformájává vált, hiszen ennek a hay diéta a bevezetése egészségesebbé teszi a szervezetet, mely rövid idő elmúltával érezhető.

Főként a fáradékonyság az, ami leghamarabb elmarad, és ez igen jó közérzetet biztosít. Talán ez az oka nagy népszerűségének. A diéta alapja a fehérje hay diéta a szénhidrát tudatos szétválasztása. Régóta köztudomású, nem csak orvosi körökben, hogy a különböző típusú ételek megemésztéséhez, különböző enzimekre van szükség a szervezetben.

Minden rendben lesz

Ehhez hozzáadódik az a tény, hogy a különböző ételtípusok megemésztése, különböző időtartamot vesz igénybe. Ebből logikusan következik, hogy az együtt bevitt táplálék, amennyiben típusában különbözik, képtelen teljes mértékben megemésztődni és beépülni a szervezetbe, továbbá igen erőteljesen túlterheli azt.

hay diéta

Ebből adódik a fáradékonyság érzete, hiszen az energia az emésztés felé irányul. Fehérjék a hús, hal, tojás, tejtermékek.

Hay diéta, avagy az emésztésserkentés

Szénhidrát a kenyér, tészták, minden gabonaféle és a burgonya. Vannak semleges élelmiszerek, ezek a zöldségek, nyers élelmiszerek, olajos magvak. Az elválasztáshoz feltétlenül ismernünk kell az élelmiszerek összetevőit. Szerencsére, ezt ma már minden terméken kötelező feltüntetni, tehát a tájékozódás nem ütközik akadályokba.

Elválasztó diéta

Nagyon fontos, hogy eredeti élelmiszereket vásároljunk, hiszen az adalékanyagok erősen savasító hatásúak. A semleges élelmiszereket, a zöldségeket és gyümölcsöket fogyaszthatjuk az étkezések között, hiszen ezeknek a lebontása minimális energiát követel a szervezettől, valamint csökkenti az éhség érzetet.

Soha ne keverd az A csoportot a C-vel Kombináld össze az A csoportot a B-vel Kombináld össze a C csoportot a B-vel Fogyassz zöldségeket és salátákat hüvelyesekkel A diétához tartozó elmélet szerint az ételek kombinációjával tudod szabályozni a gyomor és a test savasságát.

Legjobb, ha fehérjéhez is ezeket az élelmiszereket fogyasztjuk. Étkezések között elengedhetetlenül szükséges a négy óra szünet, hiszen erre az időre feltétlenül szüksége van szervezetünknek az hay diéta lebontásához.

Amennyiben nem zavarjuk meg az emésztési folyamatokat újabb ételekkel, úgy szervezetünk sokkal jobban hasznosítja bevitt tápanyagokat, ennek eredményeképpen előbb-utóbb észrevehetjük, hogy az étkezések közötti éhségérzet megszűnik, valamint kevesebb tápanyaggal is elérjük a jóllakottság érzését. Azon túl, hogy szétválasztjuk a fehérjét a szénhidráttól, még van egy pár dolog, amit tehetünk a 4 kilót fogyni és az egészségünk érdekében.

Szétválasztó diétával az egészségért és a formás alakért

A cukor mellőzése nem csupán abból a hay diéta lényeges, mert hizlal, hanem elképesztő savasító hatása miatt. Mivel ennek a diétának éppen az a célja, hogy a sav-lúg arányt egyensúlyba hozza szervezetünkben, ezért édesség fogyasztásával nagyon sokat hay diéta a helyzeten.

Másik nagyon fontos tényező a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele. Amennyiben nem iszunk hay diéta folyadékot, szervezetünk képtelen rá, hogy kiürítse a megfelelő mennyiségű salakanyagot. Valamint, azt is kevesen tudják, hogy az éhségérzet nagyon gyakran a folyadékhiány tünete. Előfordul, hogy éhesnek érezzük magunkat, amit gyakran nassolással próbálunk hogyan lehet combról fogyni, pedig sokszor csak folyadékra van szüksége szervezetünknek.

Az sem mindegy, hogy mit iszunk. Az üdítőitalok nagy része cukros vagy aszpartamos, ami talán még rosszabb, továbbá telítve van különböző adalékanyagokkal, színezékkel, tartósítószerekkel. Ezért a folyadékpótlásra a tisztított víz, a szénsavmentes ásványvíz, valamint a gyógyteák a legalkalmasabbak. Az hay diéta diéta másik réme a fehér kenyér. Nagyon alacsony a tápértéke, viszont roppant savasító hatása van.

hay diéta

Helyette inkább teljes kiőrlésű, magas rost tartalmú pékárut fogyasszunk, mely sokkal értékesebb tápanyag szempontjából, továbbá tisztítják a bélrendszert. Mintaétrend Reggelire a legjobb választás teljes kiőrlésű gabonák joghurttal, valamint gyümölccsel.

hay diéta

Lehetőleg gyümölcslét vagy teát fogyasszunk hozzá. Ebédre valamilyen hús vagy halételt fogyasszunk sok zöldséggel és salátával, természetesen minden más köret nélkül.

Kulcsszavas kereső

Vacsorára főzelékfélét együnk. Amennyiben a vacsora általában hideg étel, akkor azt mindenképp teljes kiőrlésű kenyérrel együk, valamint sok zöldségfélét fogyasszunk hozzá.

Az elválasztó diéta étrendjéhez hamar hozzá lehet szokni, csak eleinte kíván több figyelmet.

William Hay, amerikai orvos dolgozta ki a múlt század első felében.

Pár hét elmúltával észre fogjuk venni, hogy nem is diéta ez, hanem életforma, ami igen jó hatással van az életünkre. Nagyon hamar érezhető a diéta frissítő hatása.

hay diéta

Amennyiben ez valamilyen testedzéssel is párosul, még hatékonyabb lesz az alakváltozás.

Lehet, hogy érdekel