Iké diéta

Ünnepi túlevés után: IDŐBEN KORLÁTOZOTT ÉTKEZÉS az egészségünkért

Szimpatika főoldal

Na még mit nem! Csakúgy, mint a divathullámok, a táplálkozási trendek is évről-évre változnak. A divattal ellentétben azonban a célnak megfelelő táplálkozási módszereket igyekeznek tudományos szinten vizsgálni és kutatni.

Az intermittent fasting továbbiakban IF nem mondja meg, hogy mit együnk és hogyan, helyette az időre helyezi a hangsúlyt.

iké diéta étvágycsökkentő gyógyszertárban

Ez azt jelenti, hogy a napi első és utolsó étkezés között maximum 8 óra telik el. Ezt iké diéta egy 16 órás böjt, majd megint étkezés következik.

Miért az 5:2 beosztást válaszd?

Több féle ütemterv is létezik, ez jelenleg a legnépszerűbb. Miért jó ez? A téma egyik legnevesebb kutatója, dr.

iké diéta borsmenta tea fogyás vélemények

Satchin Panda azt vizsgáltamilyen hatással van a szervezetre, ha a táplálkozást időkorlát közé szorítjuk. Tíz hétig etetett egereket magas kalóriatartalmú zsír és cukor táplálékkal. Az egyik csoport akkor ehetett, amikor akart, a másik viszont csak 8 órában fért hozzá az elemózsiához. Mindkét csoport pontosan ugyanannyi ételt kapott, az eredmények mégis meglepték a kutatókat.

Lakatos Péter - Biohacker Podcast #30 - Tapasztalatok az exogén ketonokkal

Annyira, hogy más környezetben, más stábbal még kétszer elvégezték a kutatásokat. Azon egerek, amelyek csak nyolc órában ettek, közel 40 százalékkal kevesebb zsírt halmoztak fel, nem mutatták gyulladásos vagy májbetegség jeleit, és egészséges koleszterinszintjük és vércukorszintjük volt.

Ünnepi túlevés után: IDŐBEN KORLÁTOZOTT ÉTKEZÉS az egészségünkért

A másik csoport hiába ette ugyanazt, elhíztak, magas koleszterinjük, vércukorszintjük, zsírmájuk, továbbá anyagcsere-problémáik lettek. A teljesítményvizsgálat során kiderült, hogy az izomerő mindkét egércsoportnál ugyanaz maradt, azonban a nyolcórás evők állóképessége és kognitív képességei extrém javulást mutattak.

  • Böjt, Időben korlátozott étkezés – Lakatos Péter
  • Szilveszter éjszakáján, az újév első napján sokan tesznek fogadalmakat, azonban ezek nagy részét nem tartjuk be, így hasznos, hogy az elhatározást ne az újévhez kössük, hanem a célhoz, hogy egészségesebbek legyünk, hiszen az egészség pótolhatatlan.
  • Leggyorsabb fogyókúra házilag
  • Kilókkal, jojo-effektussal: Jó sok étrendet és módszert kipróbáltál már, voltak amik ideig óráig működtek is nálad, de aztán elvesztetted a fonalat?
  • Szimpatika – A legjobb fogyókúra az időben korlátozott étkezés
  • Újabb mérföldkőhöz érkeztem.

Iké diéta hozzá vagyunk szokva az egész napos evéshez: akkor és azt, amit akarunk A kutatás támadói szerint az egereken elvégzett kutatás nem húzható rá az emberekre, iké diéta köztudott, az egerek biológiai órája is 24 órás, mint a miénk, annyi megjegyzéssel, hogy az egerek este aktívak. Pandáék egy mobilos appot is létrehoztak, amelyben embereknek segít betartani az étkezési időkorlátot.

iké diéta laktóz és gluténmentes étrend

Azok, akik kipróbálták, hasonló eredményeket tapasztaltak, mint amit az egereken elvégzett kutatások bizonyítottak. A téma egyik hazai képviselője, és legnevesebb teljesítmény-specialistája, Lakatos Péter szerint jelenleg azért nem hallani többet a módszerről, mert viszonylag új, nem illik bele az eddig kizárólagosan hirdetett kalória be — kalória ki koncepcióba, és nem lehet rá gyógyszert fejleszteni, ami utánozza a hatását.

Lehet, hogy érdekel