Kitozán fogyókúra

Kitozán (Chitosan)

FOGYÓKÚRÁS🍔🍟 - THE 99'S PODCAST #31

Idegen vegyületre hajazó neve ellenére a kitozán teljesen természetes anyag, amelyet különböző tengeri állatok kagylók, rákok páncéljából vonnak ki. Bár történelme több, mint évre nyúlik vissza, igazán csak az elmúlt években lett ismert, mivel elég hatékonyan használható a testsúlycsökkentő kúráknál.

Kitozán (Chitosan)

Mi is az a kitozán? Ez tulajdonképpen egy poliszacharid, amit rákok, kagylók vázából vonnak ki, a mészvázat alkotó kitinből. Az elmúlt 20 évben vált igazán híressé — először Japánban, majd Európában — zsírmegkötő tulajdonságai révén. Egy kis történelem… A kitozán története a kitin felfedezésével kezdődött ben, amikor kitozán fogyókúra francia professzor kivonta ezt az anyagot a gombákból. Az as években a kitin valódi sikertermékké vált, így megpróbálták minél többféle forrásból előállítani, például tengeri állatok páncéljából is.

Mire használták a kitozánt?

kitozán fogyókúra fogyás combról

Eleinte vérzéscsillapítónak használták a kitozántmivel a vörösvértesteket is jól köti. Ezután a víztisztító ipar találta meg magának, ezzel tisztították az ivóvizet a különböző olajos, zsíros szennyeződésektől. Napjainkban pedig az egyik leghatékonyabb fogyókúrás étrend-kiegészítőnek tartják. Hogyan hat a kitozán a szervezetben?

Egészségesek-e a gyors, látványos változást ígérő, trendi fogyókúrás irányzatok? Tényleg olyan nagy ördöngösség a zsírtartalékainkat mozgósítani?

A kitozán a táplálékkal elfogyasztott zsírt megkötve gátolja annak felszívódását a bélrendszerben, lassítja a gyomor kiürülését, így huzamosabb időre biztosít jóllakottságérzést. A kitozán koleszterinszintre gyakorolt jótékony hatását több kutatásban is vizsgálták, illetve egyes felmérések szerint segíthet a gyomorfekély étvágycsökkentő készítmények és a sebgyógyulásban is.

Hogyan ajánlott a kitozánt fogyasztani?

kitozán fogyókúra hogyan fogyj le combról

A kitozán hatékonyságát kitozán fogyókúra a C-vitaminígy érdemes olyan terméket választani, amelyben együtt szerepel a kitozán és kitozán fogyókúra C-vitamin.

Ez utóbbi egyébként támogatja az immunrendszert is, és segíti a sejtek regenerálódását is.

kitozán fogyókúra filteres zöld kávé vélemények

Lehet, hogy érdekel