Klinikai diéta, Népszerű bejegyzések

klinikai diéta

Az interneten fellelhető számos diéta és fogyókúrás módszer között az egyik legnépszerűbb egy tojásalapú étrend, ami évek óta olcsó diéta szegedi klinika diétája néven kering a világhálón.

mennyi ideig stagnál a fogyás fatfix ára

Bár az étrend szigorú, és laikusként nézve nem is tűnik túl egészségesnek, több fórumozó is állítja, hogy sikerült már ezzel a módszerrel elfogynia. Két hét alatt akár nyolc kiló mínusz A klinikai diéta gyors és látványos fogyást ígér, ráadásul követői szerint az éhségérzettől sem kell tartanod, hiszen a zöldségekből gyakorlatilag bármennyit ehetsz, a bennük található klinikai diéta pedig sokáig kiegyensúlyozottan tartják a vércukorszintedet.

zöld kávé kapszula gyógyszertár gluténmentes étrend fogyás

A fórumozók és a diéta hívei szerint a klinikai diéta támogatja a méregtelenítést, a rostok segítik a salaktalanítást, a kávé gyorsítja az anyagcserét, a tojás pedig ellát a szükséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal is - nem beszélve az értékes fehérjéről, ami fogyókúra alatt is létfontosságú izmaid védelme, illetve a megfelelő zsíranyagcsere szempontjából.

A diéta alatt cukrot vagy alkoholt fogyasztani tilos, az étrend legfeljebb két hétig tartható, ez idő alatt beszámolók szerint akár nyolc kilótól is megszabadulhatsz.

fogyókúra dinnyével hca étvágycsökkentő

A szegedi klinika álláspontja A diétával kapcsolatban megkerestük a szegedi klinikát is, ahol megtudtuk, az étrend nem az ő intézményükhöz fűződik, vagyis a fórumozók alaptalanul emlegetik ezen a néven az állítólagos orvosi diétát. Benkóné Szenteczki Magdolna, a Szegedi Klinikai diéta Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ vezető dietetikusa elmondta, jelenleg féle ételből állítják klinikai diéta a betegek étrendjét, az energiaszükségletet és az esetleges betegségeket, illetve az elhízás okát figyelembe véve.

A diéta ugyan a fórumozók között sokaknak segíthetett, de - ahogyan erre a klinika is felhívta a figyelmet - nincs olyan étrend, ami mindenkinél beválik, orvosi diétát pedig csak személyre szabottan lehet összeállítani, szakértői segítség nélkül minden fogyókúrás módszer rejthet magában veszélyeket.

Lehet, hogy érdekel