Organikus étrend. A sztárok kedvence, az organikus diéta | Diétázz TUDATOSAN!

Organikus táplálkozás - Fitness Blog

organikus étrend scitec fogyókúra

Téma: Szuperélelmiszerek Európában egyre többen részesítik előnyben az organikus élelmiszereketazaz a bioélelmiszereket, ami egészségügyi hatásukat figyelembe véve nem meglepő. Az organikus élelmiszerek népszerűsége kétség kívül az egészségtudatos életmód, és az egészségmegőrzés elterjedésének köszönhető.

A sztárok kedvence, az organikus diéta Hollywoodban szinte kötelező szépnek és karcsúnak lenni. A sztárok időnként önsanyargató diétákba kezdenek, de a megfontoltabbak tudják, hogy hosszútávon csak úgy őrizhetik meg alakjukat, ha egészségesen táplálkoznak. Az organikus diéta nagyon elterjedt, Christina Aguilera, Madonna és Demi Moore is jó pár fölösleges kilót adott már le ezzel a diétával. A diéta lényege, hogy vegytiszta és friss élelmiszereket fogyasszunk.

Az általános egészség és jóllét fenntartása sokunk életében fontos szerepet tölt be. Ezért jó, ha több organikus élelmiszer kerül a tányérra!

Choco Lite Fórum

Ha a vásárlás során az ár mellett a termékek címkéjét is elolvassuk, és nemcsak a kalóriát, hanem az összetevőket is átfutjuk, a konyhában is egészségesebb ételeket készíthetünk. A félkész ételek, a mesterséges adalékanyagokkal telített levesporok, a szószok, a sóban és cukorban gazdag ételek nemcsak toxinokkal telítik szervezetünket és bélrendszerünket, de szív-és érrendszerünk, valamint az alakunk is kárát láthatja az egészségtelen étkezésnek.

Fennáll továbbá annak a veszélye organikus étrend, hogy ha túl sok adalékanyaggal szennyezett élelmiszert viszünk be szervezetünkbe, a természetes méregtelenítési folyamatok nem működnek megfelelően.

organikus étrend fogyást segítő eszközök

Szervezetünk a méreganyagokkal szemben intoleranciát mutathat, ami bőrproblémák, emésztési gondokfáradtság formájában jelentkezhet. Ha viszont organikus élelmiszerek, és étrend-kiegészítők kerülnek túlsúlyba az étkezésünk során, akkor immunrendszerünk ellenállóbb, emésztésünk és közérzetünk jobb, bőrünk pedig szebb lehet.

organikus étrend étrend 45 felett

Az organikus, vagyis bio élelmiszerek a legtöbb esetben organikus étrend ízélményt kínálnak, és könnyebben megőrzik vitamintartalmukat is. Mitől organikus az élelmiszer? A valódi organikus élelmiszerek úgynevezett ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származnak.

organikus étrend étrendkiegészítők fogyáshoz

Ez azt jelenti, hogy sem műtrágyával, sem szintetikus, toxikus anyaggal nem kerülhet kapcsolatba a zöldség, gyümölcs a termesztés során. Kizárólag szerves eredetű tápanyagutánpótlás lehetséges, a kórokozók ellen, csak olyan szerekkel permetezhetnek, amelyek organikus étrend szívódnak fel a zöldségekben, gyümölcsökben, és vízzel lemoshatók, a kártevőket pedig csak mechanikus úton irthatják.

organikus étrend diéta gyakori kérdések

A bio és organikus megjelölést egyetlen gyártó sem használhatja megalapozatlanul, ugyanis a termőföld és a termény vegyszertartalmát is szigorúan vizsgálják: biztosak lehetünk benne, hogy amelyik terméken ezeket a megjelöléseket látjuk, az ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származik, és nem szennyezzük vele a szervezetünket Mire figyeljünk, ha organikus élelmiszert vásárolunk?

Akár az általános jóllét, akár az egészséges életmód, vagy egészségügyi probléma megelőzése, esetleg méregtelenítés a cél, organikus étrend arra, hogy hol szerezzük be az organikus élelmiszereket!

organikus étrend fogyókúra 1 hónap alatt 5 kg

Kerüljük a primőr árukat, az import zöldségeket, gyümölcsöket, járjunk bio boltba, organikus étrend kifejezetten organikus zöldségeket, gyümölcsöket árusító piacot, a boltban pedig mindig ellenőrizzük a termékek címkéjét! A sokféle étrend-kiegészítő közül pedig olyat válasszunk, ami nem szintetikus vitaminokat, ásványi anyagokat, hanem természetes forrásokból származókat tartalmaz!

Varga-Darabos Andrea Hogyan élj évig?

Lehet, hogy érdekel