Szegények diétája, Diéta (étrend)

Diéta krónikus veseelégtelenség esetén

A szénhidrátszegény diéták egyik igen népszerű válfaja a zsírban bővelkedő változat.

egészséges étrend minta

Ha fogyókúráról van szó, rövidtávon hatásos az alacsony szénhidrát- de magas zsírbevitel, viszont hosszú távú egészségügyi hatásairól nincs elég adat. A szénhidrátszegénység már rövidtávon is járhat mellékhatásokkal: koncentrációs zavarokkal, fokozott fáradékonysággal, rosszkedvvel. A tartós 80 gramm alatti napi szénhidrátbevitel hosszabb távon bizonyítottan depressziót is okozhat, szegények diétája a szénhidrátoknak fontos szerepük van pl.

olcsó diéta fogyás

Szénhidrátszegény diétában a gabonák és magas cukortartalmuk miatt a legtöbb gyümölcs, zöldség sem megengedett! Ezek nélkülözése miatt előfordulhat, hogy a szervezet nem jut hozzá a szükséges vitamin- és ásványi anyag és rostmennyiséghez.

sörhas fogyás

Édesítésre energiamentes édesítőszer használható, legjobb választás a természetes eredetű eritrit vagy stevia. Sem cukor szegények diétája, barnacukor semsem méz nem megengedett a low-carb diétában. Cukorbetegeknek, szénhidrát-anyagcserezavarban szenvedőknek kimondottan ellenjavallt a low-carb irányzatok követése.

Ezen diétákban a megfelelő minőségű és mennyiségű szénhidrátfogyasztás, nem pedig a szénhidrát-mentesség vagy kimondottan alacsony szénhidrát-tartalmú étrend követése a cél! Az alábbi mintaétrend kalóriában nem szegény, mert bár az alapanyagok szénhidrátszegények vagy legalábbis egy napra vetítve nem fogyasztasz sok szénhidrátotmégis zsírban gazdagok!

A zsiradékokból származó energia segít majd az energiatermelő folyamatokban.

beslimmer kapszula

Zsírbevitelünket inkább növényi eredetű zsiradékokból, olajokból fedezzük, mint koleszterinben és telített zsírsavakban gazdag állati zsírokból. Utóbbiak bizonyítottan rossz hatással van a szív- és keringési rendszer egészségére!

Húsból kevés fér bele az étrendbe, ezért érdemes inkább darált húsos ételeket készíteni.

Az elején teljesen normális, ha rosszul érzed magad! Egyénfüggő, de nap is kellhet, míg átáll hisztamin diéta táblázat szervezeted a szénhidrát-szegény étrendre.

fogyokuras termekek

Kérd dietetikus szakember segítségét, ha nagyobb túlsúlytól szeretnél megszabadulni!

Lehet, hogy érdekel