Étvágycsökkentő módszerek

étvágycsökkentő módszerek

Az American Journal of Clinical Nutrition című szakfolyóiratban közzétett tanulmány szerint azok, akik negyvenszer rágták meg az ételt a étvágycsökkentő módszerek tizenötszöri helyett, csaknem 12 százalékkal kevesebb kalóriát fogyasztottak el.

étvágycsökkentő módszerek drasztikus fogyás gyakori kérdések

Csie Li és munkatársai a kínai Harbini Orvosi Egyetemen 14 elhízott és 16 normál testsúlyú fiatal férfit vontak be vizsgálatukba. A résztvevők ugyanazt a reggeli menüt kapták, viszont eltérő számú rágás után nyelték le a falatokat.

étvágycsökkentő módszerek étvágycsökkentő tabletta

A kutatók nyomon követték vércukorszintjüket, az étvágyat szabályozó hormonok szintjét, valamint nézték, hogy végül mennyi étellel laktak jól az önkéntesek. Úgy találták, hogy a hosszabb ideig tartó rágás hatására az étvágyfokozó ghrelin hormon vérszintje csökkent, az étvágyat csökkentő kolecisztokinin CCK hormon mennyisége viszont emelkedett.

étvágycsökkentő módszerek keto complete vélemények

Ezek a hormonok a későbbiekben az elhízás elleni terápiák célpontjai is lehetnek a kutatók szerint. Nem találtak különbséget a harapás, vele a falatok nagyságában az elhízott és normál testsúlyú emberek között, és egyetlen önkéntes vércukorszintjét sem befolyásolta a rágás időtartama.

étvágycsökkentő módszerek 1 hét alatt 3 kg fogyás

Tizenkét százalékos eltérés adódott azonban a bevitt kalória mennyiségében az ételt negyvenszer és tizenötször megrágók között. Étvágycsökkentő módszerek MTI.

étvágycsökkentő módszerek fogyókúrás kapszula gyógyszertár

Lehet, hogy érdekel