Atkinson diéta

Atkins-diéta - áldás vagy átok?

Fogyjunk sok zsírral - étrend az Atkins-diétához Táfelspicc A kéthetes és a paleó után az Atkins következik. Nem lesz egyszerű. Robert Atkins ben adta ki könyvét, amely akkor forradalminak számított a diéták között.

Atkins diéta

A hetvenes-nyolcvanas években ugyanis elsősorban a zsírfogyasztást okolták a túlzott elhízásért mindig vagy a atkinson diéta, vagy a szénhidrátot okolják, az éppen felkapott bestseller tartalmának megfelelőena Dr.

Atkins' Diet Atkinson diéta pedig egy ettől gyökeresen eltérő megközelítést atkinson diéta pont nem a zsírokat kell kiiktatni az étkezésből, hanem a szénhidrátokat cukor, csoki, kenyér.

Forrás: Táfelspicc Megközelítése nem volt új: a ketogén diétát a húszas években fejlesztették ki epilepsziás betegek számára.

atkinson diéta fogyás nagy súlyból

Mi a baj az Atkinsszel? Az Atkins egy ketogén diéta lásd lejjebb.

Navigációs menü

Nem könnyű, főleg az első pár nap nem az, amíg a szervezet átáll a szénhidrátalapú anyagcseréről a zsíralapú anyagcserére. A ketózishoz vezető időszak alatt a legtöbben komoly mentális fáradtságról, tompaságról számolnak be, ennek oka, hogy a szénhidrátok az agyműködésben igen fontos szerepet játszanak ezért eszünk csokit és szőlőcukrot vizsga közbena zsírokból kinyert zsírsavak túlságosan nagy molekulák ahhoz, hogy a vér-agy gáton átjutva táplálni tudják az agyat.

Miért fogyaszt? Az Atkins diéta, mint minden ketogén atkinson diéta, először is azt éri el, hogy a szervezet egy más típusú anyagcsere-folyamatból nyerjen energiát, mint addig.

atkinson diéta lábszárfekély diétája

Szénhidrátok és fehérjék helyett zsírt használjon. Ezt könnyebb mondani, mint megcsinálni: a zsírt, ellentétben a szénhidráttal és fehérjével csak többlépcsős, elég nehézkes folyamat után tudja a szervezet hasznosítani.

atkinson diéta beslimmer kapszula dm

Ehhez viszont az kell, hogy tartósan alacsonyan legyen a szénhidrát bevitel, hogy véletlenül se rohangáljon föl-alá az inzulinszintünk. Amikor az inzulinszint egy bizonyos szint alá esik, olyan hormonális változások állnak be, amelyek hatására a szervezet elkezdi fölszabadítani az elraktározott zsírt, a máj pedig a trigliceridekből a szervezet számára használható üzemanyagot gyárt.

Fejlett ország - fejlett idomok

Ennek melléktermékei a atkinson diéta. Amikor a szervezetben a ketontestek kellően elszaporodtak, a szervezet üzemmódot vált, zsírokból fog energiát nyerni.

Ez a ketózis. A ketózis alatt nagyon hatékony a test zsírraktárainak a leürítése, mert nincs menekülési útvonal a könnyen elérhető szénhidrátok felé de a negatív kalóriamérleg itt is ugyanolyan fontos, hiszen csak akkor atkinson diéta saját raktárból dolgozni a szervezet, ha kevesebb energiát viszünk be, mint amennyit elhasználunk.

Az Atkins-diéta szabályai

Az Atkins diéta négy fázisból áll. A bevezető fázis kéthetes, ez a legszigorúbb. Célja, hogy a szervezet minél hamarabb elérje a ketózist. Naponta mindössze 20 gramm szénhidrát megengedett, az is kizárólag bizonyos zöldségekből.

atkinson diéta cambridge-diétát

A diéta féle zöldséget engedélyez ebben a fázisban. A második fázisban, a folyamatos súlyvesztés fázisában nagyon lassan, naponta 5 grammal emelhető a szénhidrát.

Időszakos diéta - 90 napos diéta (Van értelme? Működik?)

Ennek a fázisnak a célja, hogy a diétázó kísérletezzen magán: milyen ételeket tud beépíteni úgy az étrendjébe, hogy nem jelentkezik kínzó szénhidrátéhség. Atkins pontosan kidolgozta, hogy milyen sorrendben szabad visszavezetni az ételcsoportokat: az első héten meg lehet növelni az első fázisban engedélyezett zöldségek mennyiségét, a második héten lehet sajtot enni, a harmadikon mogyorót és magokat, aztán bogyókat, alkoholt, hüvelyeseket, gyümölcsöket, keményítőtartalmú zöldségeket, teljes kiőrlésű gabonát.

Az egyes csoportok nyugodtan kihagyhatók, ha hogyan diétázzak okosan ember azt később nem tervezi atkinson diéta az étrendjébe. A harmadik fázis előkészíti a diétázót, hogy az élete végéig tartó diétát beállítsa: napi tíz grammal növelhető atkinson diéta szénhidrát az előbbi sorrendet tartvaa cél az, hogy a diétázó megtalálja azt a mennyiséget, aminél még nem hízik.

Atkins dieta recepteket keresel?

Utána ehhez kell tartania magát. A negyedik fázis tulajdonképpen a diéta vége, de itt fenntartó fázisnak nevezik, mert a harmadik fázisban kikísérletezett mennyiségeket kell tartani, ameddig bírjuk.

  1. 8 tipp a fogyáshoz
  2. Az Atkins diéta első fázisának engedélyezett ételei A következő ételeket teljesen szabadon fogyaszthatod az első fázisban Mindenféle halat: tonhal, szardínia, hering, hekk, lazac, nyelvhal, pisztráng, szardínia, stb.

Mintaétrend értelemszerűen a második fázisnál a mennyiségeket mindenkinek magának kell belőnie, mi csak ötleteket adunk az alapanyagokból készíthető ételekhez Bevezető fázis.

Lehet, hogy érdekel